מתחילים להתאמן? דגשים לתפריט התזונה!
הבשורה המשמחת? אפשר מראש לבחור לצעוד על דרך המלך! במידה וגם אתם התחלתם להתאמן, חשוב שגם אתם תהיו מודעים למידת ההשפעה שיש למזון שאתם אוכלים על התוצאות הניכרות על הגוף. מבלי שתיצמדו לתפריט תזונה מותאם אישית אליכם, התוצאות לא ימהרו להגיע (אם בכלל). לפניכם, כל מה שחשוב לדעת על תזונה מותאמת אישית, וזיכרו: הנוסחה להצלחה […]
הבשורה המשמחת? אפשר מראש לבחור לצעוד על דרך המלך! במידה וגם אתם התחלתם להתאמן, חשוב שגם אתם תהיו מודעים למידת ההשפעה שיש למזון שאתם אוכלים על התוצאות הניכרות על הגוף.
מבלי שתיצמדו לתפריט תזונה מותאם אישית אליכם, התוצאות לא ימהרו להגיע (אם בכלל). לפניכם, כל מה שחשוב לדעת על תזונה מותאמת אישית, וזיכרו: הנוסחה להצלחה היא תכנית אימונים מתאימה + תפריט תזונה אישי.
לא מהמרים על מה שאוכלים: תפריט עם תזונאית ספורט
כשם שלא תתאמנו ללא מאמן אישי (בעיקר בתחילת הדרך), כך אל תבססו בעצמכם את ההחלטה מה לאכול ומה לא. תפריט מותאם אישית אינו 10% מההצלחה שלכם, אלא כ-50%! המשמעות ברורה:
האוכל שתכניסו לגופכם ישלים את האימון וכך יקדם אתכם אל התוצאות שאתם כל כך רוצים לראות.
תזונאית ספורט תערוך מולכם תשאול מעמיק, הכולל בין היתר:
- מטרת האימונים שלכם ומהי "תוצאה" בעבורכם
- אילו מזונות אתם אוהבים ואילו לא
- מהו אורח החיים שלכם (עובדים במשרד / נוסעים רוב היום)
- קביעת סך הקלוריות היומי המומלץ בהתאם למשקל הגוף
מה שמפתיע בעיקר את המתאמנים המתחילים, הוא העובדה כי חלבונים לבדם לא מספיקים והם זקוקים לצירוף של פחמימה. השידוך שבין פחמימה וחלבון, למעשה מעניק לגוף שלכם את הדלק החיוני והנכון לו ביותר! לכל אחד מהם תפקיד אחר:
- הפחמימה דואגת לחדש את מאגרי האנרגיה
- החלבונים מסייעים בתהליכי השיקום והבנייה של השרירים
הפחים שניתן ליפול בהם בקלות, הכירו גם אתם:
בסופו של דבר, תוצאות הן תוצר של התמדה – גם באימונים וגם בתפריט התזונה. רבים המתאמנים שמעידים כי האימונים הם הדבר הקל, ואילו ההיצמדות לתפריט התזונה מסתמנת כאתגר האמיתי. ואכן, לא מעט מתאמנים מתקשים להתמיד בתפריט, כאשר הסיבה העיקרית היא חוסר התאמתו אליהם.
רגע לפני שגם אתם ממהרים לחפש תפריטים לדוגמא ברשת, דעו: תפריט התזונה נבנה בהתאמה מלאה אליכם! עם בניית התפריט, חשוב שתימנעו מהדברים הבאים:
- אוכל לא טעים. לכל מתאמן ישנן העדפות קולינאריות אחרות. אין כל תכלית לשלב לכם בתפריט מזונות שאתם לא אוהבים. חשוב מאד שתזונאית הספורט תדייק את התפריט, כך שהוא יכלול אך ורק מאכלים שאתם אוהבים. אחרת? יהיה לכם קשה מאד להתמיד.
- כמות קלוריות יומית לא מתאימה. תזונת ספורט מבוססת על סך קלוריות יומי, הנקבע בהתאם למינכם, משקל גופכם ואופי הפעילות. סטייה מסך הקלוריות היומי המומלץ – למעלה או למטה, עלולה לפגוע במידת האנרגיה שלכם, בביצועים ובעיקר – בתוצאות.
- תחושת רעב היא אחד הדברים שחשוב למנוע! כשרעבים, רוצים בעיקר להשקיט את הרעב, מה שעלול להוביל לחריגה מיידית מהתפריט שלאחר מכן מתחרטים עליה. איך מונעים רעב? עם תפריט מתאים – כזה המותאם לאורח החיים שלכם, כמות החלבון הנדרשת, שידוכים נכונים בין פחמימה לחלבון וכן הלאה.
- חוסר גיוון. גם אם מומלץ מאד לאכול דגים (מקור לחלבון איכותי), הרי שלאכול בכל יום דג בארוחת הצהריים עלול לשבור אתכם. תפריט תזונת הספורט חייב להיות מגוון, עשיר, מאוזן ואיך לא – גם טעים.
משקאות חלבון וחטיפי חלבון – צריכת חלבון איכותית
כידוע, החלבונים תורמים משמעותית ב-2 תהליכם עיקריים:
- החלבון כתורם לתהליך שיקום השרירים
- החלבון כתורם לבניית מסת השריר
חטיפי חלבון ואבקות חלבון מוצעים לכם בטעמים שונים, כאשר יש לצריכתם יתרונות ברורים:
- ניצול מיידי של חלון ההזדמנויות עם צריכה מהירה
- גיוון תפריט התזונה הקבוע
- "נשנוש" מותר במגוון רחב של טעמים
חשוב לדעת: את כמות החלבון שבשייקים ובחטיפים, יש להחשיב כחלק מהכמות היומית המומלצת.
כתיבת תגובה