אז מה שאתם יודעים כרגע הוא שאתם רוצים להתחיל לצרוך אבקת חלבון, אך מה שאתם פחות יודעים הוא איך לזהות אבקת חלבון איכותית. מה שהופך את אבקת החלבון לאיכותית הינו ההרכב שלה, כך שישנה חשיבות רבה לקריאת המרכיבים רגע לפני שאתם מזינים את גופכם בשייק.
לפניכם, סריקה מלאה ומקיפה אודות היתרונות של אבקת החלבון, הקשר בין חיזוק השרירים וצריכת החלבון והאופן בו ניתן לזהות אבקה איכותית.
אימונים אינטנסיביים בחדר הכושר אמנם יכולים לקדם אתכם אל עבר המטרה שלכם, אך לאורך אימונים אלו גם ישנו מאמץ רב של השרירים. מאמץ גבוה שיכול להיות תוצאה של אימוני כוח חזקים, יכול להוביל להרס ברמות מסוימות של סיבי השריר. מה משפיע על הרס השריר?
בעת היווצרות ההרס, שיכול להיות אגב ברמות מזעריות, ישנו חשש כי השרירים לא באמת יתפתחו. לכן, מיד לאחר האימון, יש לשקם את הרקמה ולספק לשרירים את מה שהם צריכים לצורך כך – חלבונים. לא טעיתם, חלבונים אכן מסייעים לבניית השרירים. לאור האמור, מדובר שוב ושוב על "חלון ההזדמנויות" שלאחר האימון, שאותו תוכלו לנצל על מנת להפיק את המיטב בכל הקשור לבנייתו המחודשת של השריר. מהי הדרך לעשות זאת? באמצעות צריכה של אבקת חלבון איכותית.
לכאורה, ניתן לצרוך את החלבון גם באמצעות מזון ומאכלים נפלאים: מגבינות וביצים, דרך דגים ועד בשר. אם כן, מדוע המון מתאמנים בוחרים לשלב בתזונה שלהם גם את אבקת החלבון? מכמה סיבות:
ההנחה, כי צמחונים וטבעונים לא יכולים לצרוך חלבון באמצעות תזונה, אינה נכונה. ראשית, צמחונים מוגדרים ככאלו שאינם צורכים בשר, כך שהם יכולים לצרוך את החלבונים שלהם באמצעות דגים, ביצים וגבינות. ומה באשר לטבעונים? החלבון מצוי גם באגוזים וזרעים, סויה, שעועית, חומוס ויתר קטניות אחרות, העשירות בחלבון.
ההמלצה כיום, הינה לצרוך כ- 0.8 גרם של חלבון על כל קילוגרם בגוף. בחישוב פשוט: אדם במשקל 80 קילוגרמים, יצטרך לצרוך כמות חלבון של כ- 64 גרם חלבון בכל יום. ישנם פרמטרים שונים, המשפיעים על כמות החלבון, אותם חשוב גם לקחת בחשבון:
ישנם מספר פרמטרים לפיהם תוכלו לבסס את הבחירה שלכם. כאמור, מה שהופך את אבקת החלבון לאיכותית הינו ההרכב שלה, בדגש על הרכב החלבונים.