איך יודעים לזהות אבקת חלבון איכותית?
אז מה שאתם יודעים כרגע הוא שאתם רוצים להתחיל לצרוך אבקת חלבון, אך מה שאתם פחות יודעים הוא איך לזהות אבקת חלבון איכותית. מה שהופך את אבקת החלבון לאיכותית הינו ההרכב שלה, כך שישנה חשיבות רבה לקריאת המרכיבים רגע לפני שאתם מזינים את גופכם בשייק. לפניכם, סריקה מלאה ומקיפה אודות היתרונות של אבקת החלבון, הקשר […]
אז מה שאתם יודעים כרגע הוא שאתם רוצים להתחיל לצרוך אבקת חלבון, אך מה שאתם פחות יודעים הוא איך לזהות אבקת חלבון איכותית. מה שהופך את אבקת החלבון לאיכותית הינו ההרכב שלה, כך שישנה חשיבות רבה לקריאת המרכיבים רגע לפני שאתם מזינים את גופכם בשייק.
לפניכם, סריקה מלאה ומקיפה אודות היתרונות של אבקת החלבון, הקשר בין חיזוק השרירים וצריכת החלבון והאופן בו ניתן לזהות אבקה איכותית.
מה קורה לגוף שלכם לאחר הפעילות הגופנית?
אימונים אינטנסיביים בחדר הכושר אמנם יכולים לקדם אתכם אל עבר המטרה שלכם, אך לאורך אימונים אלו גם ישנו מאמץ רב של השרירים. מאמץ גבוה שיכול להיות תוצאה של אימוני כוח חזקים, יכול להוביל להרס ברמות מסוימות של סיבי השריר.
מה משפיע על הרס השריר?
- רמת העומס המופעלת על השרירים באימון
- המצאות אנרגיה זמינה בדמות פחמימות
- רמת הכושר של המתאמן
בעת היווצרות ההרס, שיכול להיות אגב ברמות מזעריות, ישנו חשש כי השרירים לא באמת יתפתחו. לכן, מיד לאחר האימון, יש לשקם את הרקמה ולספק לשרירים את מה שהם צריכים לצורך כך – חלבונים.
לא טעיתם, חלבונים אכן מסייעים לבניית השרירים.
לאור האמור, מדובר שוב ושוב על "חלון ההזדמנויות" שלאחר האימון, שאותו תוכלו לנצל על מנת להפיק את המיטב בכל הקשור לבנייתו המחודשת של השריר. מהי הדרך לעשות זאת? באמצעות צריכה של אבקת חלבון איכותית.
איך הפכו אבקות החלבון לפופולריות כל כך בקרב מתאמנים?
לכאורה, ניתן לצרוך את החלבון גם באמצעות מזון ומאכלים נפלאים: מגבינות וביצים, דרך דגים ועד בשר. אם כן, מדוע המון מתאמנים בוחרים לשלב בתזונה שלהם גם את אבקת החלבון? מכמה סיבות:
- מדובר על פתרון זמין ונגיש מיד לאחר האימון
- ישנם מתאמנים שלא מצליחים להגיע לכמות החלבון היומית המומלצת באמצעות תזונה
- חלבון נוזלי נספג טוב יותר בהשוואה לחלבון מוצק
- אבקת החלבון יעילה גם בספיגה וגם בעיכול החלבון
איך צורכים חלבונים באמצעות תזונה נכונה?
ההנחה, כי צמחונים וטבעונים לא יכולים לצרוך חלבון באמצעות תזונה, אינה נכונה. ראשית, צמחונים מוגדרים ככאלו שאינם צורכים בשר, כך שהם יכולים לצרוך את החלבונים שלהם באמצעות דגים, ביצים וגבינות.
ומה באשר לטבעונים? החלבון מצוי גם באגוזים וזרעים, סויה, שעועית, חומוס ויתר קטניות אחרות, העשירות בחלבון.
ההמלצה כיום, הינה לצרוך כ- 0.8 גרם של חלבון על כל קילוגרם בגוף. בחישוב פשוט: אדם במשקל 80 קילוגרמים, יצטרך לצרוך כמות חלבון של כ- 64 גרם חלבון בכל יום.
ישנם פרמטרים שונים, המשפיעים על כמות החלבון, אותם חשוב גם לקחת בחשבון:
- גיל המתאמן
- המצב הגופני
- סוג האימון
איך בוחרים אבקת חלבון איכותית?
ישנם מספר פרמטרים לפיהם תוכלו לבסס את הבחירה שלכם. כאמור, מה שהופך את אבקת החלבון לאיכותית הינו ההרכב שלה, בדגש על הרכב החלבונים.
- איכות החלבון – הדבר הראשון והחשוב ביותר הוא לבדוק מאיזה חלבון עשויה האבקה. חלבון מי הגבינה הוא החלבון האיכותי והמומלץ ביותר, וגם זה שנספג טוב יותר בגוף. כמו כן, יש לשים לב לכמות החלבון במנה: כמות נאה וממוצעת עומדת על כ- 25 גרם למנה (מנה של 33 גרם אבקה).
- סוכר ופחמימות – אם המתאמן הציב לעצמו מטרה של חיטוב, הרי שחשוב לבחור באבקה, המכילה כמויות נמוכות של סוכר או פחמימות, ובמקרים אחרים גם אבקות ללא כל זכר לפחמימות או סוכרים. רשימת המרכיבים משקפת בצורה מלאה את הרכב האבקה, כאשר אבקה איכותית תכיל כמויות נמוכות של סוכרים ופחמימות.
כתיבת תגובה