מתכונים עם אבקת חלבון – עוד לא טעמתם כלום

מתכונים עם אבקת חלבון – עוד לא טעמתם כלום

מתכונים עם אבקת חלבון - עוד לא טעמתם כלום

כספורטאים, אתם נצמדים בנאמנות מלאה לתכנית האימונים שלכם ולתפריט שנבנה בעבורכם על ידי תזונאי הספורט. זו גם כנראה הסיבה שאתם לא מתארים לעצמכם מה תוכלו להפיק מאבקת החלבון שאתם צורכים.

 כידוע, אבקות חלבון נצרכות לפני או אחרי האימון, כאשר הן מגלמות בתוכן מניפה רחבה של יתרונות:

  • ניתן ליצור שייקים בטעמים מגוונים וטעימים.
  • אפשרות לצרוך חלבון איכותי במינימום מאמץ.
  • שייק החלבון לעתים גם מחליף ארוחה מלאה.

סביר, כי גם אתם עושים שימוש באבקת החלבון באופן הבא: ערבוב של האבקה עם מים, חלב, מיץ תפוזים, חלב שקדים, סויה או אורז. עם זאת, דעו כי ישנם מתכונים נפלאים, בריאים ומזינים המשלבים בתוכם את אבקות החלבון המפורסמות.

יחסי הציבור של אבקות החלבון טובים מאד, אך מתמקדים בעיקר על ערבוב האבקה עם נוזל ליצירת שייק. כיום, תוכלו למצוא אינספור סרטונים ומאמרים, שיאפשרו לכם להרחיב את מנעד השימוש באבקה האיכותית. כידוע, לאבקות אלו מספר יתרונות נפלאים: מדובר על חלבון איכותי בכמות גבוהה, הוא מסייע בבניית השרירים והוא גם משביע. אז מה דעתכם לקנח בקינוח גדוש חלבון או לפתוח את הבוקר עם ארוחה "חלבונית" מפתיעה? לפניכם, מספר מתכונים מספקים וטעימים.

פנקייק בטעם בננה – ארוחת בוקר נפלאה

גם אתם הייתם בטוחים, כי תפריט התזונה שלכם לא מאפשר לכם ליהנות מארוחת בראנץ' מפנקת? כדאי שתחשבו שוב. באמצעות המתכון הבא, תוכלו גם אתם ליהנות מפנקייק בריא, טעים וגדוש בחלבון.

המצרכים:

  • כוס וחצי קווקאר ללא גלוטן
  • 2 כפות סילאן טבעי ללא סוכר
  • גביע יוגורט 3% שומן
  • אבקת אפיה
  • ביצה
  • כוס מים
  • רבע כפית קינמון
  • רבע כפית אגוז מוסקט
  • 2 כפות אבקת חלבון בטעם בננה

ערבבו את כל המצרכים והניחו את הבלילה בצד כ- 10 דקות. לאורך הדקות הקרובות, פתיתי הקווקאר יספגו את הנוזלים אליהם, כך שהם יתפחו ותתקבל בלילה עיסתית נפלאה ליצירת פנקייק טעים, בריא ומזין.

הניחו על מחבת חמה (אינכם חייבים לשמן אותה) את הכמות הרצויה מהבלילה. בעת שאתם מבחינים בבועות קטנות על הפנקייק, תוכלו להפוך אותו לצד השני. זמן מומלץ: כדקה וחצי לכל צד על להבה נמוכה.

עוגיות חלבון – Cookies and Cream

סביר להניח, כי אם ישנו חטא מתוק שאתם מתגעגעים אליו מדובר בקרם עוגיות. מדובר על נשנוש שהוא בגדר קונצנזוס, שמאחר והוא גדוש בכמויות גבוהות של סוכר ושומנים, אתם נמנעים מצריכתו. כעת, דעו כי תוכלו להכין את הגרסה הבריאה בקלות רבה.

המצרכים:

  • כוס וחצי קוואקר (ניתן גם ללא גלוטן)
  • 30 גרם אגוזי קשיו קצוצים
  • 30 גרם אגוזי מלך קצוצים
  • ביצה שלמה
  • חלבון ביצה
  • 2 כפות סילאן ללא סוכר
  • 2 כפות טחינה גולמית
  • 2 כפות ממרח שקדים טבעי
  • 2 כפות אבקת חלבון קרם עוגיות

ערבבו את כל המצרכים בקערה. צרו עיגולים בגודל כדור טניס, הניחו על תבנית מרופדת בנייר אפיה. חממו תנור ל- 180 מעלות והשאירו את העוגיות לאפייה למשך כ-12 דקות.

פרנץ' טוסט גדוש בחלבון

גם אתם מתגעגעים לארוחת הבוקר המושחתת? דעו, כי תוכלו להכין את הגרסה הבריאה (והחלבונית) שלה די בקלות.

המצרכים:

  • 2 פרוסות לחם (רצוי כמובן שלא לבן)
  • 2 ביצים
  • 1 כוס חלב / שקדים / אורז / סויה
  • 2 כפות סילאן ללא סוכר
  • 1 כף אבקת חלבון בטעם וניל

ערבבו את כל החומרים בקערה. השרו את פרוסות הלחם בתוך הבלילה הנוזלית כ-2 דקות. חממו מחבת, הניחו את פרוסות הלחם כדקה על כל צד. ניתן להגיש עם יוגורט יווני ופירות חתוכים.

בתיאבון.