משלוח חינם עד הבית בקנייה מעל 180 שקלים

אז למה הגוף צריך חלבונים?

ישנם לא מעט מתאמנים שצורכים חלבון בכמות המומלצת להם, אך אינם באמת מבינים את חשיבות צריכתו. במילים אחרות, אותם מתאמנים הציבו לעצמם מטרות של חיזוק וחיטוב הגוף, ולפיכך כל שמעניין אותם הוא לדעת מהי כמות החלבון הנדרשת עבורם על מנת להתקדם אל עבר השגת מטרות אלה. ואכן, אותם מתאמנים נצמדים אל התפריט שנכתב על ידי […]

אז למה הגוף צריך חלבונים?

ישנם לא מעט מתאמנים שצורכים חלבון בכמות המומלצת להם, אך אינם באמת מבינים את חשיבות צריכתו. במילים אחרות, אותם מתאמנים הציבו לעצמם מטרות של חיזוק וחיטוב הגוף, ולפיכך כל שמעניין אותם הוא לדעת מהי כמות החלבון הנדרשת עבורם על מנת להתקדם אל עבר השגת מטרות אלה.

ואכן, אותם מתאמנים נצמדים אל התפריט שנכתב על ידי תזונאית הספורט, דבקים בתכנית האימונים ואף רואים את התוצאות. אך בפועל, הם לא מבינים את החשיבות האמיתית של החלבונים ואת התפקיד המשמעותי שיש להם בגוף.

החלבונים: מדוע הגוף זקוק להם?

לאורך אימוני הכוח שלכם בחדרי הכושר או במסגרות אחרות, אתם מאמצים את השרירים שלכם. אותו מאמץ בא לידי ביטוי בהרס השרירים. לא אחת, תואר התהליך באמצעות דימוי של משחק הפאזל: לאורך אימון הכושר מפרקים את הפאזל, ואילו לאחר אימון הכושר מרכיבים אותו מחדש באמצעות החלבון. ואכן, לאורך אימוני הכושר השרירים נהרסים, ועל מנת לבנות אותם מחדש יש צורך בחלבונים שאותם צורכים, בין היתר, באמצעות אבקות ו\או חטיפי חלבון.

"אני אצליח להתחזק גם בלי חלבונים, אני לא מאמין בזה"

זוהי אחת הטעויות הנפוצות ביותר של מתאמנים. ישנם מתאמנים שמשקיעים שעות בחדר כושר, במטרה להגיע לרמות החיטוב והחיזוק שהם הגדירו לעצמם. עם זאת, הם אינם מייחסים חשיבות:

  • לצריכת החלבון המומלצת עבורם.
  • לניצול חלון ההזדמנויות שלאחר האימון.

הנוסחה חד משמעית: מבלי שמעניקים לגוף, בכלל, ולשרירים, בפרט, את כמות החלבון הנדרשת לטובת בניית השרירים, הרי שלא יהיה ניתן ליהנות מתוצאות בדמות חיטוב וחיזוק הגוף. החלבונים מסייעים לבניית סיבי השריר מחדש, תוך שהם תורמים לבנייה חזקה וגדולה יותר שלהם.

"מה זה חלון ההזדמנויות ואיך הוא קשור אליי?"

אם גם אתם ראיתם מתאמנים שצורכים כבר בחדר הכושר חטיף חלבון, שייק חלבון או ארוחה מאולתרת של טונה וביצה קשה, דעו כי זה לא במקרה. לאחר כל אימון, ישנו חלון הזדמנויות של עד כ- 30 דקות. במהלך פרק זמן זה, ספיגת החלבון היא האיכותית ביותר, מה שאומר שכדאי בהחלט לאכול בחלון זמן זה במטרה להשיג את התוצאות הטובות ביותר. שימו לב, למרות יחסי הציבור הגרועים שיש לפחמימות, חשוב מאוד לשדך את החלבון לפחמימה איכותית כדי להבטיח ספיגה מירבית.

אז כמה חלבון אתם צריכים?

ניתן את הדוגמה הבאה, ביחס ל מתאמן זכר, ששוקל 75 קילוגרמים:

  • מתאמן שמתאמן בפעילות אירובית (ריצות, זומבה וכדומה) – כ-1.2 גרם לכל קילוגרם בגוף = 90 גרם חלבון ליום.
  • מתאמן שמתאמן בפעילות כוח אינטנסיבית (הרמת משקולות) -7 גרם חלבון לכל קילוגרם בגוף = 127.5 גרם חלבון ליום.
  • רק לשם ההשוואה, אנשים שאינם פעילים באופן קבוע, נדרשים להעניק לגוף כ- 8 גרם חלבון על כל קילוגרם בגוף. בחישוב פשוט, אדם ששוקל 75 קילוגרמים יצרוך כ- 60 גרם חלבון ביום.

צריכת החלבון – לא רק באמצעות אבקות חלבון וחטיפי חלבון

אבקות החלבון וחטיפי החלבון, המוצעים בטעמים שונים, הם פתרון נפלא בעבורכם. מדובר על צריכת חלבון באופן נגיש וזמין, מבלי שנדרשות הכנות ארוכות והיערכות מורכבת. חשוב שתדעו גם אתם באילו מזונות תוכלו למצוא את ריכוז החלבון הגבוה ביותר:

  • דגים
  • מוצרי חלב
  • בשר
  • אפונה
  • עדשים
  • שעועית

על אף האמור, יש להימנע מצריכה מופרזת של חלבון, שאינה תואמת את הכמות היומית המומלצת וכן מצריכה נמוכה של חלבון, שלא תואמת את ההמלצה היומית.

שתפו כדי שלכולם יהיה בריא וטעים Proud Instagram Proud Facebook

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Proud Close